Večeras posle projekcije filma Povratak, na bini Firchie Think Tank Studija nastupa bend Vrane Kamene, momci koji potpisuju soundtrack filma.

Vrane Kamene

Muziku koju stvaraju definišu kao bazični garažni alt-rok zvuk koji već uveliko ima svoj sopstveni muzički potpis.
Bend je u prve tri godine postojanja imao jako zapažene revijalne nastupe na brojnim festivalima u Srbiji, Hrvatskoj i Bosni (Exit festival, Arsenal Fest u Kragujevcu, Gitarijada u Zaječaru, Beogradski Manifest, Noć Muzeja,Šumadija Fest, Belgrade fish fest, veliko finale Demo mastersa Radija 202, Koncert povodom 50 godina postojanja Doma omladine grada Beograda na platou Milana Mladenovića, RIBA Fest (HR), Rastok fest (BIH) između ostalih) kao i brojna druga koncertna i medijska pojavljivanja gde ih najavljuju kao jedan od najperspektivnijih mladih rok bendova.
Čuveni svetski rock časopis Rolling Stone u svom regionalnom uzdanju za Balkan (Rolling Stone Hrvatska, Septembar, Broj 12) im je poklonio značajnu recenziju samog benda najavljujući ih kao bend koji se bazira na čistoj energiji, snažnim riffovima i beskompromisnim tekstovima.

„Ako želite jak zvuk i sirovu rock energiju,preporuka je da ih svakako čujete uživo“.
Rolling Stone (HR)

Jedan su od tri pobednička benda za 2015. godinu na „BUNT ROK MASTERS-u“, prvom televizijskom takmičenju demo bendova Srbije organizovanom u saradnji Radio Televizije Srbije i Radia 202.
Njihov album prvenac „Svih ovih godina“ proglašen je najboljim debitantskim ostvarenjem za 2015. godinu od strane slušalaca Radija 202, a singl „U mraku mrak“ proglašen je takođe posredstvom istih za jedan od tri najbolja singla za 2016. godinu.
U nastupajućoj 2017. godini u februaru je održana premijera filma „The Return-Povratak“ reditelja i scenariste Predraga Jakšića za čiju potrebu su snimili soundtrack „The Wayfaring stranger“ u kome pored domaćih poznatih glumaca takođe igraju uloge i velikani filma kao što su John Savage, Michael Pare, Nick Mancuso, a glavnu ulogu igra glumac srpskog porekla Lazar Rockwood.
Trenutno osim koncertnih aktivnosti, što lokalnih i regionalnih, Vrane upravo intezivno rade na svom drugom albumu pod nazivom „Bezumlje i mrak“ čije se pojavljivanje očekuje krajem godine.

Od 2015. godine nastupaju pod etiketom izdavačke kuće Lampshade media i njihove numere mogu se naći na svim najeminentnijim svetskim muzičkim platformama poput Deezer-a, iTunes-a, Google Play-a i sl.

Bend čine:

Aleksandar Pejičić – vokal (frontmen i osnivač)
Miloš Denić – solo gitara
Marijana Jelić – ritam gitara
Nebojša Banaj – bas gitara
Aleksandar Todosijević – bubanj

Pesma The Wayfaring Stranger sa soundtracka filma Povratak